top of page
Foto van Vigga Labordus

Als kind was ik altijd al aan het knutselen. Pottenbakken, Tekenen, kleding maken, pitrieten, kaarsen maken: ik vond het heerlijk om creatief bezig te zijn. Door een studie en later een drukke baan kwam de creativiteit op een laag pitje te staan. Maar oude liefde roest niet en toen ik in 2013 een cursus glaskralen branden volgde, werd het creatieve vuur weer aangewakkerd. Ik ontruimde meteen mijn zolder om daar een werkplek te creëren.

Eindeloos zat ik daar te experimenteren met verschillende soorten glas, kleuren en vormen. Met als resultaat een berg prachtige kralen (en helaas, ook enkele minder geslaagde exemplaren).

Al die mooie kralen simpelweg aan een draadje rijgen zou ze echter geen recht doen. Ik wilde ze verwerken tot unieke sieraden en besloot om de opleiding tot edelsmeden te gaan volgen bij de Academie voor Edelsmeden van Ben van Helden.

 

De vele mogelijkheden van materialen zoals zilver, goud, titanium en alpaca, en alle nieuwe technieken die ik leerde, openden een nieuwe wereld. Hier wilde ik mijn vak van maken! Dus stapte ik al snel over naar de beroepsopleiding edelsmeden. Inmiddels heb ik de beroepsopleiding afgerond en houd ik me bezig met edelsmeden in combinatie met het maken van glaskralen.

 

Op mijn website ziet u voorbeelden van mijn werk. Wilt u meer informatie over mijn sieraden en glaskralen of wilt u een uniek, persoonlijk sieraad op maat laten maken, dan kunt u contact met mij opnemen.

 

Opleidingen/cursussen

2015-2018: Opleiding edelsmeden aan de Academie voor Edelsmeden van Ben van Helden (erkend door CRKBO en CPIO).

2017: Chaton zettingen, Schoonhoven.

2017: Incrustatie zettingen, Schoonhoven.

2017: 2 daagse workshop door Amanda Muddimer.

2017: Workshop ringtops door Anouk Jasperse.

2016: 4-daagse workshop door Corina Tettinger (Beyond passing the flame & Rain forest    beads).

2016: 1-daagse workshop door Claudia Trimbur-Pagel (Vissen van glas).

2016: 5-daagse workshop door Jari Sheese in Florida (Ornamenten, holle kralen & ringtops).

2016: Try out glazen kralen blazen door Marjolein van Zummeren.

2013: Basiscursus glazen kralen maken bij Monique de Jong (Kraal en Mo).

bottom of page